Näsijärvellä terapiassa nääs

Avaraa Näsijärven jäällä.

Avaraa Näsijärven jäällä. Jonoa Naistenlahden suunnalta.

Maaliskuisena aurinkoviikonloppuna tuhannet suomalaiset ovat terapoineet itseään järven jäällä.  Näsijärven pienellä Siilinkarin luodolla oli tungosta, mutta leppoisaa. Kansaa vaelsi sinne kolmelta suunnalta.

Matkaa mantereelta Siilinkarille on hieman toista kilometriä.  Ihmisiä virtasi  kävellen tai hiihtäen Naistenlahden rannasta, Mustasta Lahdesta ja Lielahden puolelta. Ollaan Tampereella nääs.

Aamulehdessä oli koko sivun juttu ekoterapiasta eli luonnon virkistävästä ja tervehdyttävästä vaikutuksesta. Japanissa jutun mukaan lääkärit määräävät hoidoksi rauhallista metsässä käyskentelyä.

Meillä taitaa olla niin, että metsään ja järven jäälle mennään ihan muuten vaan. Huvikseen.

Kun aurinko lahjoittaa kevätsäteitään, tekee mieli ulos ja avaruuteen. Hengittämään valoa ja järvien pranaa (elämänenergiaa).

No, voihan tuota ”valo ja raitis ilma”-kylpyä kutsua järviterapiaksikin, jos niin haluaa. Joka tapauksessa se hoitaa mieltä ja kehoa.

Varmaa on, että Näsijärviterapia toimii. Tänään siitä tuli lisää virtaa sekä hyvä ja rauhallinen olo. Ruoka ja päikkärit maittoivat.  Terapia tehoaa heti ja luonnollisesti. Se on empiirisesti testattu ja testataan jatkossakin aina aurinkoisina kevätpäivinä.  Lisäksi se on ilmaista.

Muutama kuva terapiareissustani:

Väkeä Siilinkarilla.

Väkeä Siilinkarilla.

Siilinkarin sektoriloistotorni (majakka).

Siilinkarin sektoriloistotorni (majakka). Taustalla näkyy Näsinneula pikkuruisena.

Näsinneula  Näsijärveltä katsottuna.

Näsinneula Näsijärveltä katsottuna.

Särkänniemi Näsijärven rannalla. Huvipuiston laite tarvilevossa.

Särkänniemen huvipuiston laite talvilevossa. Kuvattu Mustan Lahden jäältä.

Suosittelen lämpimästi aurinkokävelyä (vahvalla) jäällä. Se sopii kaikille. Lapsille, aikuisille, mummoille, vaareille, masentuneille, uupuneille, rohkeille ja iloisille sekä koirille.