Aineistoa

Esitelmä 12.12.2021 Pauliina Aarva: Luontaishoitojen käytön yleisyys ja sen näkymättömyys mediassa. Linkki diasarjaan: https://drive.google.com/file/d/1GsHdvdqTN2v9YQ6xd-LfERFFTrJhjG2n/view?usp=sharing

Esitys pidetiin 12.12. 2021 yleisö- ja etätilaisuutena Immuniteetin omaehtoista vahvistamista ravitsemuksella ja luontaishoidoilla Tampereella Annikin yhteisökorttelin yhteistilassa. Järjestäjät: Katajamäen yhteisö, Ikikaiku-elämänperintösäätiö, Maan ystävien yhteys maahan ja alkuperäiskansoihin -toimintaryhmä. Tapahtuma sai tukea Opintokeskus Visiolta. Esityksestä ei maksettu palkkiota. Järjestäjien tiedote: “Omaehtoinen immuunipuolustuksen vahvistaminen on tärkeätä riippumatta siitä onko ottanut koronarokotteita tai ei. Mahdollisten uusien muunnosten ja taudin läpikäynnin kannalta se on tärkeätä itse kullekin. Terveyttä edistävälle ja yhteisölliselle elämälle se on tärkeätä joka tapauksessa“.

Haastattelu FinnRadiossa 1.11.2021 Haastattelussa palkittu tutkija Pauliina Aarva ja toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nevanlinna – YouTube

Mielipidekirjoitus Helsingin sanomissa 3.8.2021 Termi uskomushoito johtaa harhaan – Mielipide | HS.fi

Pauliina Aarvan haastattelu Tampereen yliopiston Radio Moreenissa 10.2.2021, osa 1: Kiistanalainen mutta kiehtova vaihtoehtohoitojen tutkimus kiinnostaa ja nostattaa keskustelua – Radio Moreeni 98,4 MHz (tuni.fi)

Pauliina Aarvan haastattelu Tampereen yliopiston Radio Moreenissa 10.2.2021, osa 2 Vastakkainasettelu ajaa keskustelua vaihtoehtoisten ja täydentävien hoitojen ympärillä in Kuuntele tutkijaa (soundcloud.com)

Videotallenne ja materiaalit seminaarista Täydentävät ha vaihtoehtoiset hoidot – haaste ja mahdollisuus. Tutkimusta, tietoa ja terveyspolitiikka. Seminaari 14.1.2020 Helsingin yliopisto. Biomedicum. Materiaalit | Vaihtoehtohoitoihin ja rokotteisiin liittyvä lääketiedekriittisyys (utu.fi)

Kirja: Pauliina Aarva. Täydentävät hoidot. 2019.

Video TerveysSummit 2019 keskustelu Karita Aaltosen kanssa. Juttelemme täydentävistä hoidoista, niitä koskevasta tieteellisestä tutkimuksesta sekä inhimillisyyden, kosketuksen, myötätunnon ja rakkauden arvosta terveydenhoidossa.  

Video Inhimillisyyden vallankumous -kirjan julkkareista 18.10.2018 Helsingissä lokakuussa 2018.

Tietoisuusmedian Podcast nro 1 ja Podcast nro 2  Keskustelua filosofi Jaan-Erik Arnian ja sosiaalipsykologi Leena Maria Markkasen kanssa.

Pauliina Aarva ja Anneli Milén. Uskomushoito-termi on harhaanjohtava | Pääkirjoitus & mielipide | Keskisuomalainen (ksml.fi) 1.9.2019.

Kirja: Aarva P, Kortejärvi H, Sarvela K (toim.) Inhimillisyyden vallankumous. Iloa ja toivoa terveydenhoitoon. Basam Books 2018.  Inhimillisyyden vallankumous – Liinanblogi

Kirjailijatiimi esittelee Inhimillisyyden vallankumousta. Vasemmalta Hanna Kortejärvi, Pauliina Aarva, Kati Sarvela, Tarja Kallio-Tamminen ja Pirjo Lindfors.

Pauliina Aarva Tutkimustietoa vaihtoehtohoitojen haitoista ja hyödyistä tarvitaan – Päivän lehti 19.1.2018 | HS.fi

Keskustelu Yle Areenassa Lääketieteen ja vaihtoehtoisten hoitojen vastakkainasettelu ei auta potilasta 21.11.2016

Keskustelua joogaopettaja Miska Käpin ja uskontotieteilijä ja joogatutkija Matti Rautalahden kanssa  joogasta ja täydentävistä hoidoista joogapodcastissa. Toukokuu 2016.

Täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot Tieteellinen tutkimus ja sen haasteet Suomessa Tutkimusseminaari 13.11.2015
Tampereen yliopisto cam-seminaari2013111520abstraktit1.pdf (wordpress.com)