Inhimillisyyden vallankumous

”Kirja antaa virikkeitä lukijalle, joka on kiinnostunut laajentamaan ajatteluaan ihmisten hoitamisesta ja parantamisesta” (Hyvänä tavoitteena kokonaisvaltaisempi ihmiskäsitys. Lääkärilehti 74: 1231.)
“Kirja kertoo kiinnostavasti terveydenhoidon taustalla vaikuttavista, historiassa muuttuvista maailmankuvista ja ihmiskäsityksistä” (Neuvola & kouluterveys 4/2018: 18-19).

Inhimillisyyden-vallankumous-kansi finalTeos on  kannanotto inhimillisyyden, ystävällisen hoitamisen ja sote-asiakkaan kokonaisvaltaisen kohtaamisen puolesta. Murroksen ja epävarmuuden keskellä sosiaali- ja terveydenhuollossa tarvitaan inhimillisyyden vallankumousta.

Terveyden, hoitamisen ja tieteen asiantuntijat kirjoittavat ihmisen aidon kohtaamisen yhdistämisestä korkeateknologiseen hoitoon. Integraatio on tie yksilöllisiin ja tehokkaisiin terveyspalveluihin. Ihmisten äänelle ja potilaiden kokemuksille on annettava arvoisensa paikka tieteen rinnalla.

Teos on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille ja kaikille potilaskeskeisestä hoidosta kiinnostuneille.

Kirjoittajat

Hanna Kortejärvi on farmasian tohtori. Hän toimii tutkijana ja kehittäjänä, ja haluaa edistää järkevää lääkkeiden käyttöä sekä inhimillistä hoitokulttuuria.

Kati Sarvela on hammaslääkäri, hypnoterapeutti ja mindfulness-ohjaaja, jolla on sensomotorisen psykoterapian koulutusta. Hän on kiinnostunut kehomielimenetelmistä ja luovuudesta auttamismuotona

Pauliina Aarva on yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on terveyden edistämisen dosentti, joka tutkii täydentävien hoitojen käyttöä ja ihmisten hoitokokemuksia.

Kaija Helin on terveystieteiden tohtori. Hän on perehtynyt hoitamisen aatehistoriaan ja tutkii kuvataiteen hoitavaa ulottuvuutta.

Karita Palomäki on psykofyysinen fysioterapeutti ja kouluttaja. Hän kouluttaa ja valmentaa ammattilaisia psykofyysisessä kivunhoidossa ja käyttää kokemuksellisia kehomielimenetelmiä.

Pirjo Lindfors on lääketieteen tohtori, anestesia- ja kipulääkäri, jolla on psykoterapian ja kulttuuriantropologian koulutusta. Hän tutkii lääkäreiden työhyvinvointia.

Tarja Kallio-Tamminen on filosofian tohtori ja fyysikko erikoisalana kvanttifysiikan filosofia. Hän on kiinnostunut ihmisen asemasta ja mahdollisuuksista luonnon osana.

Tilaukset

Tilaukset verkkokaupoista Basam Books ja Adlibris sekä kirjakaupoista.

195.sohvaryhmä.väri (Unicode Encoding Conflict) rajattu

Ylärivi vasemmalta: Karita Palomäki, Pirjo Lindfors, Tarja Kallio-Tamminen ja Kaija Helin. Alarivi vasemmalta: Hanna Kortejärvi, Pauliina Aarva ja Kati Sarvela.