Inhimillisyyden-vallankumous-kansi finalTeos on  kannanotto inhimillisyyden, ystävällisen hoitamisen ja sote-asiakkaan kokonaisvaltaisen kohtaamisen puolesta. Murroksen ja epävarmuuden keskellä se havahduttaa. Sosiaali- ja terveydenhuollossa tarvitaan inhimillisyyden vallankumousta. Me kaikki, potilaat, ammattilaiset ja tavalliset ihmiset, voimme valita ja vaikuttaa.

Seitsemän rohkeaa terveyden, hoitamisen ja tieteen asiantuntijaa kirjoittavat ihmisen aidon kohtaamisen yhdistämisestä korkeateknologiseen hoitoon. Integraatio on tie yksilöllisiin ja tehokkaisiin terveyspalveluihin. Ihmisten äänelle ja potilaiden kokemuksille on annettava arvoisensa paikka tieteen rinnalla.

Teos on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille ja kaikille potilaskeskeisestä hoidosta kiinnostuneille.

Kirjoittajat

Hanna Kortejärvi on farmasian tohtori. Hän toimii tutkijana ja kehittäjänä, ja haluaa edistää järkevää lääkkeiden käyttöä sekä inhimillistä hoitokulttuuria.

Kati Sarvela on hammaslääkäri, hypnoterapeutti ja mindfulness-ohjaaja, jolla on sensomotorisen psykoterapian koulutusta. Hän on kiinnostunut kehomielimenetelmistä ja luovuudesta auttamismuotona

Pauliina Aarva on yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on terveyden edistämisen dosentti, joka tutkii täydentävien hoitojen käyttöä ja ihmisten hoitokokemuksia.

Kaija Helin on terveystieteiden tohtori. Hän on perehtynyt hoitamisen aatehistoriaan ja tutkii kuvataiteen hoitavaa ulottuvuutta.

Karita Palomäki on psykofyysinen fysioterapeutti ja kouluttaja. Hän kouluttaa ja valmentaa ammattilaisia psykofyysisessä kivunhoidossa ja käyttää kokemuksellisia kehomielimenetelmiä.

Pirjo Lindfors on lääketieteen tohtori, anestesia- ja kipulääkäri, jolla on psykoterapian ja kulttuuriantropologian koulutusta. Hän tutkii lääkäreiden työhyvinvointia.

Tarja Kallio-Tamminen on filosofian tohtori ja fyysikko erikoisalana kvanttifysiikan filosofia. Hän on kiinnostunut ihmisen asemasta ja mahdollisuuksista luonnon osana.

Tilaukset

Tilaukset verkkokaupoista Basam Books ja Adlibris sekä kirjakaupoista. Adlibris myy kirjaa edullisempaan hintaa kuin kustantaja.

Inhimillisyyden vallankumous – iloa ja toivoa terveydenhoitoon  ilmestyi 17.10. 2018.

195.sohvaryhmä.väri (Unicode Encoding Conflict) rajattu

Ylärivi vasemmalta: Karita Palomäki, Pirjo Lindfors, Tarja Kallio-Tamminen ja Kaija Helin. Alarivi vasemmalta: Hanna Kortejärvi, Pauliina Aarva ja Kati Sarvela.