Viesti kommentoijille

Liinanblogissa julkaistaan kaikki asialliset kommentit ja vastineet. Somessa liikkuu nyt huhuja, että sensuroisin kirjoituksiini lähetettyjä mielipiteitä ja arviointeja. Huhu ei pidä paikkaansa.

Alla oleva kuvakaappaus eräästä somekeskustelusta tänään sisältää väitteen, että blogiini ei voisi kirjoittaa vastinetta.

Älä usko valheita

Henkilö, jonka nimen olen yksityisyyden suojan vuoksi poistanut näkyviltä, ei ole koskaan lähettänyt kommenttikirjoitusta blogiini, ei eilen 26.4.2020 kuten hän väittää, eikä muulloinkaan.

Tässä, erään FB-ryhmän keskustelussa, väitetään virheellisesti Aarvan blogin (eli Liinanblogin) sensuroivan kommentteja.

2.5.2020 korjaus: Tarkennan, että en tietenkään voi olla varma siitä, että henkilö ei ole LÄHETTÄNYT vastinettaan. Teksti on saattanut hävitä bittiavaruuteen, mutta siitä olen varma, että minä en ole nähnyt kommentin SAAPUNEEN blogiini, facebook-sivuilleni tai sähköpostiini. Eikä henkilö ole soittanut minulle kysyäkseen vastineensa julkaisusta. Tästä päättelen, että väite vastineen lähettämisestä on valhe. Tarkennus päättyy tähän.

Blogissa ei julkaista kommenttia, jos siinä on vihapuhetta, jotakin ihmisryhmää tai henkilöä halventaa tekstiä tai muuta loukkaavaa. Jos on jotakin muuta syytä olla julkaisematta, siitä saat viestin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Voit lähettää minulle sähköpostin, jos koet että kommenttisi on epäoikeudenmukaisesti jätetty julkaisematta. Voit muutenkin lähettää sähköpostia, jos mieltäsi askarruttaa jokin kysymys. Kirjoittele, niin keskustellaan.

pauliina.aarva@liinanblogi.com

Edellinen kirjoitus Ei niin tervettä skeptisyyttä näyttää herättäneen runsaasti keskustelua. Kommentteja itse blogiin on tullut vain kolme kappaletta, mutta sitäkin enemmän on vaihdettu mielipiteitä somessa ja sähköpostitse.

Osallistuminen julkiseen keskusteluun ristiriitaisia näkemyksiä herättävistä aiheista on haastavaa. Se on palkitsevaakin erityisesti silloin, kun huomaa, että avoimuus erilaisuudelle on aitoa ja että halu kohtaamiseen ja dialogiin osoitetaan kunnioittavalla puheella.

Hyvä käytös on sivistyneen ihmisen merkki tilanteissa, joissa mielipiteet keskustelun aiheista ovat vielä kaukana toisistaan. Sivistynyt ihminen ei myöskään levitä epätotuutta.