Täydentävien hoitojen (CAM) tiede ja tutkimus

Luento Tampereen yliopistossa 27.11.2018 alkaen klo 14.15.

Luonnontieteiden, spirituaalisuuden (henkisyyden) ja lääketieteen rajamaastosta luennoi Uumajan yliopiston apulaisprofessori Jenny-Ann Brodin Danell Tampereen yliopistossa tiistaina 27.11. klo 14.15 – 15.45. Luento pidetään englanniksi.

On the Boundaries of Science, Spirituality and Medicine – Establishment of Complementary and Alternative Medicine (CAM) as a Medical Subfield.

Luennossaan hän käsittelee täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitomuotoja (CAM) yhtenä mahdollisena lääketieteen erikoisalana.  Luennoitsijalta on ilmestynyt aiemmin tänä  vuonna CAM-teemaa kosketteleva tietokirja, jonka hän on toimittanut kahden muun CAM-alan tutkijan (Caragh Brosnan ja Pia Vuolanto) kanssa.  (Brosnan ym.2018).

Aika: Tiistai 27.11.2018 klo 14.15 – 15.45
Paikka: Pinni B rakennus, luentosali B1096.
Osoite: Kanslerinrinne 1, 1. krs.
Järjestäjät: Tampereen yliopisto: Institute for Advanced Social Research (IASR) ja  The New Social Research Programme (NSR)

Luento on maksuton ja avoin kaikille.

Keskustelua yhdistävästä lääketieteestä 

Samana päivänä on yliopiston päätalossa, Kalevantie 4, toinenkin CAM-teemaan liittyvä tapahtuma, joka alkaa klo 17.00.

Mitä on yhdistävä lääketiede?

Luento- ja keskustelutilaisuus lääketieteellisten ja muiden näyttöön perustuvien hoitotapojen yhdistämisestä sekä potilaskokemusten merkityksestä terveydenhuollossa.
Aika: Tiistai 27.11.2018 klo 17.00 – 18.30
Paikka: Tampereen yliopiston päärakennus, luentosali  A4.
Osoite: Kalevantie 4
Järjestäjä: Yhdistävä Lääketiede ry YLry

Luento- ja keskustelutilaisuus pidetään yliopiston päärakennuksessa Kalevantie 4, jotta Jenny-Ann Brodin Danellin luennolle osallistujien on helppo siirtyä Yhdistävä Lääketiede ry:n tilaisuuteen kadun toiselle puolelle. 

Tampereen yliopiston  keskustakampuksen kartta.

Lääketieteen tohtori Peter Zimmermann kertoo, miten yhdistävää lääketiedettä (integrative medicine) tutkitaan ja toteutetaan Euroopassa ja muualla maailmassa. Terveyden edistämisen dosentti Pauliina Aarva esittelee yhdistävän lääketieteen yhteisön syntymistä Suomessa. Alustusten jälkeen keskustelua ohjaa  farmasian tohtori Hanna Kortejärvi.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Kirja 
Brosnan C, Vuolanto P, Brodin Danell J-A (eds.) Complementary and Alternative Medicine. Knowledge Productionn and Social Transformation. Palgrave Macmillan. Springer 2018.

Parikymmentä tutkijaa eri puolilta maailmaa raportoivat tässä artikkelikokoelmassa tieteentutkimuksen,  terveyssosiologian ja -psykologian sekä lääketieteellisen antropologian ja etnologian tutkimuksistaan. Vuolanto CAM kirja