Värikylläisessä muovimaailmassa Kiasmassa

Paukku Kiasmassa 2  2016 kevät

Menossa Kiasman näyttelyyn. Jalkani näyttävät oudoilta.

Menin muovimaailmaan oppaanani taitelija Choi Jeong Hwan muoviteokset. Niiden  väri-, aine- ja muotokielen avulla ehkä ymmärrän jotakin enemmän elämänmenosta, omastani ja muiden.

Muovi saastuttaa valtameriä, mutta se on varsin kätevä säilytysastia. Se on kevyttä ja kestävää. Siitä saa esiin myös kauniita ja värikkäitä juttuja.

Astu sisään, ole hyvä.

Rohkeasti sisään, ole hyvä!

Sukellan esineviidakkoon, jossa kävelen roikkuvia tavaroita väistellen. Joka puolella on värikästä muovia. Jännä tunne olla muovikippojen, -pallojen, lelujen  ja -helminarujen ympäröimänä. Pitäisikö tästä närkästyä? Että joku ulkomaalainen kiikuttaa kalliilla hinnalla Helsinkiin kaikenmaailman muovikrääsää!? Mitä ajattelisin?

Paukku Kiasmassa

Muovin keskellä hymyilyttää.

Choi Jeong Hwa 1

Värikkäitä muovikippoja roikkuu katosta.

 

Choi Jeong Hwa 4

Choi Jeong Hwa. Ison muoviteoksen pieni osa.

Taiteen tehtävä on avata aisteja. Joskus se jopa räjäyttää  tajunnan. Tämä näyttely ei räjäyttänyt, mutta tarjosi kyllä  uuden näkökulman nuhjuiseen ja hieman halveksittuun muoviin. Sekin voi olla luovuuden lähde – jos ei nyt aivan, niin ehkä melkein samalla tavalla kuin vaikkapa puhdas, kaunis luonto. Ihmismieli kun on hyvin joustava.

Toivotan kaikille hyvää ja luonnollista juhannusta!

Kiasman näyttely  Happy Together on avoinna 18.09.2016 saakka.

Choi Jeong Hwa (s. 1961) on Etelä-Korean tunnetuimpia nykytaiteilijoita, joka toimii laaja-alaisesti visuaalisten taiteiden parissa taiteilijana ja designerina. Taiteilija loihtii arkipäiväisistä kulutustavaroista, kuten värikkäistä muoviastioista ja halvoista lelupalikoista kokemuksellisia tiloja, jotka sulkevat katsojan sisäänsä.