Humpuukia vapuksi

Päätin ostaa vappulaukun, mutta se osoittautuikin humpuukiksi.

Turkoosia humpuukia vapuksi 2015.

Sinisävyistä humpuukia vapuksi 2015.

Humpuukilla tarkoitetaan yleensä turhaa, typerää ja tarpeetonta. Joku pitää naisten käsilaukkuja sellaisena. Minä en. Kyllä nainen aina veskansa tarvitsee!

Terveydenhuollossa puhutaan humpuukihoidoista. Niillä viitataan yleensä täydentäviin, virallisen terveydenhuollon ulkopuolella toimiviin hoitomuotoihin (akupunktio, vyöhyketerapia, energiahoidot,kiropraktiikka, kalevalainen jäsenkorjaus jne.). Niiden tausta-ajattelu nojaa käsitykseen ihmisestä psyykkisenä, fyysisenä, sosiaalisena ja henkisenä olentona. Virallisessa terveyssysteemissämme listan viimeistä adjektiivia pidetään humpuukina, huuhaana tai hörhöilynä.

Minua on jo kauan askarruttanut täydentävien hoitojen suosio. Miksi lähes joka kolmas suomalainen käyttää näitä hoitoja, vaikka virallinen terveydenhuolto niitä vieroksuu? Olen miettinyt, miksi jotkut puhuvat huuhaahoidoista, siis turhasta, typerästä ja tarpeettomasta hoitamisesta. Mitä hyötyä tällaisista ei-lääketieteellisistä hoidoista oikeasti voi olla?

Lähdin etsimään vastauksia ja päädyin tutkimusmatkalle. Sen tuloksena syntyi kirja, joka tulee julki syksyllä. Jos kiinnostaa, vilkaise blogin yläpalkin kohdasta “Parantavat energiat -kirja” tai tästä  http://liinanblogi.com/parantavat-energiat-kirja/.

Mutta entäpä laukku?  Tuoteselosteesta huomaan, että uusi siniturkoosi laukkuni on tehty vanhoista ja ylijääneistä verhoilumateriaaleista. Se on kierrätystuote!

Suomihumpuukia

Vappulaukkuni virkistää, huvittaa ja se on ekologinen. Ehkä kannan sitä juhannuksenakin. Ehkä koko kesän. Tai ainakin silloin tällöin.

Hyvää, kevyttä ja iloista vappua!