Minä lähden Pohjois-Karjalaan…

… vaihdan farkut verkkarihousuun.  Leevi and the Leavings laulaa kappaleessaan Anneli kotiseutuikävää ja menneen ajan kaihoa. Se tulkitsee Pohjois-Karjalan omalla tavallaan. Minä omallani.

Petkeljärven rannalla

Petkeljärven rannalla

Heinäkuisella reisullani kävelin paljon, näin paljon ja koin paljon elämyksiä.  Elämysretkeni varrelle osui kolme hienoa kansallispuistoa, Petkeljärvi, Patvinsuo ja Koli sekä Möhkön historiallinen ruukkikylä itärajan pinnassa. Kävin myös Kultajärvellä.

Tämän aamun Hesari kertoo Mirja Kärnästä, joka Santiago de Compostellan pyhiinvaellusreitillä Espanjassa  kolme vuotta sitten oivalsi kävelemisen edut. Mirja tulee siitä onnelliseksi. Se poiki hänelle myös ammatin. Yrittäjänä hän aikoo tarjota ihmisille kävelyjä, joilla nämä voivat etsiä yhteyttä itseen, toisiin ihmisiin ja ympäröivään elämään. Nuorelle kävely-yrittäjälle polkujen tallaaminen ei ole vain fyysisen kunnon kohottamista, vaan ennen muuta henkistä ja spirituaalista syventymistä itseen ja maailmaan. Toivotan menestystä yritykselle!

Kirjoituksessa ei kerrota, tarjoaako Mirja kävelyjä ulkomailla vai Suomessa. Kelvollisia kävelyalustoja on kotimassakin todella paljon, kuten kaupunkien puistot ja maaseudun maantiet.  Laajoissa, hyvin hoidetuissa kansallispuistoissa voi kävellä ilman opastakin, sillä niissä on kelvolliset kartat ja selkeät viitat eri pituisille reiteille.

Koli.
                                                                               Koli.

Huomisesta alkaen reissuvihkossani jaan kävelytunnelmia Petkeljärveltä, Patvinsuolta ja Kolilta.  Siellä luonnon hienovireinen ja voimakas energiaa ravitsi sekä varpaita, päätä että sielua.

Heinäkuu.

Heinäkuu.

Linkkejä

Mirja Kärnän haastattelu HS 31.7.2013 Tuhat kilometriä onneen

Kansallispuistot luontoon.fi