Zsoltin tarina

Joao (vas.) ja Zsolt.

Zsolt kertoi parantneensa syövästä uskon, energian ja elämänmuutoksen avulla.  Uskonnollisessa kielessä puhuttaisiin henkiparannuksesta,  ihmeparantumisesta tai Jumalan parantavasta työstä, nykylääketieteessä spontaaniparantumisesta  eli itsestään parantumisesta.

Itävaltalainen lääkäri Zsolt Pap de Pesteny  sairasti  vuosia suolistosyöpää.  Casa eli Pyhän Ignatiuksen Talo Brasilian Abadianiassa  ja sen parantaja Joao Teixeira de Faria auttoivat Zsoltia selviytymään.

Lääkärinä neljäkymmentä vuotta työskennellyt satzburgilainen Zsolt toimii nyt  aktiivisesti Casan puolesta ja auttaa satoja maanmiehiään  saamaan hoitoa Joaolta.

Tässä Zsoltin tarina.

–  Ennen Casaan tuloani sairastin suolistosyöpää kaksikymmentä vuotta. Minulle oli tehty yksitoista leikkausta, olin syönyt vahvoja syöpälääkkeitä  jo vuosia ja saanut useaan otteeseen sädehoitoa.

– Kehoni oli runneltu ja heikko ja olin jo menettämäisilläni elämänhaluni, kun sitten kuulin Joaosta ja hänen parannuskeskuksestaan. Katsoin televisiosta Discovery-ohjelmaa, jossa esiteltiin monia epätavallisia hoitomuotoja ja siinä oli pitkähkö jakso Joaon toiminnasta.  Olin juuri silloin sytostaattikuurilla ja yhtäkkiä siinä sohvalla television ääressä tajusin, että minun on lähdettävä Joaon luo Brasiliaan. Se oli kuin taivaan lahja ja enkelin kosketus. Siltä istumalta aloimme vaimoni kanssa järjestellä matkaa, joka siten muuttikin koko elämäni.

Jonoa Joaon luokse.

– Aluksi en ollenkaan ymmärtänyt mistä tässä on kysymys. Kaikki oli outoa, mutta koska tarvitsin kipeästi apua vakavaan sairauteeni, otin vastaan hoito-ohjeita, joita aikaisemmassa elämässäni pidin täydellisenä hölynpölynä.

– Suhtauduin silloin ja suhtaudun nytkin  moniin parantajina esiintyviin puoskareihin yhtä kriittisesti kuin suurin osa lääketieteen edustajista.  Täydentävien hoitojen alalla on myös väärinkäytöksiä ja valheellisuutta. Mutta jos seuraa Joaon elämää ja toimintaa, ei voi mitenkään tulla johtopäätökseen valheesta, feikistä tai bluffista.  Ei ole mahdollista, että henkilö bluffaa yli 50 vuotta. Joaon avulla henget ovat parantaneet hyvin paljon ihmisiä ja tieto on levinnyt edelleen. Siksi  hän onkin niin suosittu.Zsolt Pap de Pesteny uskoo henkiolentoihin, joita Casassa kutsutaan entiteeteiksi.

–  Henget tekevät Joaon avulla myös leikkauksia. Minulle henget tekivät vain yhden leikkauksen, joka tuntui lämpönä sydämen alueella. Kerran Joao sanoi minulle, että kun katsot leikkausta, huomaat valon loistavan siinä kohtaa johon veitsi koskee. Eräältä naiselta leikattiin kaulasta kasvainta. Katsoin kun veitsi viilsi ihoa ja siinä kohtaa todella oli kirkas valo, Zsolt selvittää.

Joao valmistautuu.

Vanhoista kaavoista oli luovuttava

– Nyt voin hyvin. Ensin piti parantaa sielu ja sitten keho alkoi tervehtyä. Piti opetella luopumaan vanhoista ajattelukaavoista, luottamaan ja avaamaan sydämensä parantavalle energialle. Lääkärithän yrittävät selittää minunkaltaisiani tapauksia spontaanilla paranemisella tai sillä, että on ehkä tehty väärä diagnoosi, että syöpä ei olisi ollutkaan syöpää.

–  Tästä ei kohdallani ole kysymys. Syöpähoidoissani kuntoni huononi huononemistaan. Menin lääkekuurista toiseen, säehoidosta toiseen. Koko elimistöni oli rauniona ja immuunijärjestelmäni sekaisin.

– Kun Joaon  ansiosta oma sisäinen muutokseni käynnistyi, myös ulkoinen elämäni muuttui ja fyysinen terveys koheni. Ensimmäisen kerran Casassa ollessani itkin paljon, kyyneleet vain virtasivat, kun aloin saada kosketuksen sieluuni.

– Aloin parantua, kun ryhdyin meditoimaan, lukemaan kirjoja energiasta lääketieteestä ja työskentelemään uskoni kanssa. Kiinnitin huomiota ravitsemukseeni ja nautin satunnaisesti ravintolisiä ja Casasta saamiani yrttivalmisteita.  Päivittäinen hiljentyminen ja toisten ihmisten auttaminen ovat minulle nykyisin hyvin tärkeää. Ne antavat syvemmän merkityksen elämälle ja samalla ovat paranemisen apuvälineitä. Tunnen nyt vointini erinomaiseksi, olen energinen, kiinnostunut ihmisistä ja nautin elämästä.

– Kotona Itävallassa olen kohdannut paljon epäilyä, mutta olen henkisesti niin vahva,  että minun ei tarvitse asettua vastahankaan kriitikoideni kanssa. Jokainen ihminen ajattelee ja toimii omalla tavallaan.

Koiran viisaus

Emma. Kuva Raija Turtiainen.

– Minulla on koira. Sen aivot eivät pysty niin monimutkaiseen ajatteluun kuin ihmisen aivot pystyvät. Minusta kuitenkin näyttää, että se osaa hoitaa itseään paremmin kuin me ihmiset, jotka kuvittelemme olevamme viisaampia kuin koira. Ihmiset monesti kohtelevat itseään huonosti olemalla välinpitämättömiä  kehonsa ja mielensä suhteen.

– Nykyään otetaan vatsakipuun lääkettä ja se poistaakin kivun turruttamalla oireen, mutta se ei poista perimmäistä kivun syytä, joka ei ole vain virus tai bakteeri, vaan se on useimmiten syvemmällä, ihmisen suhteessa maailmaan ja itseensä tai hänen sisäisen ja ulkoisen maailmansa epätasapainossa.

– Ihminen ei voi kukoistaa ja parantua ilman energiaa. Sitä hän saa ravinnosta ja auringonvalosta, mutta myös toisista ihmisistä, tunteista ja sielusta, jota kuvaisin sisäiseksi hengelliseksi maailmaksi.  Voin vaikuttaa myös itse energiatasooni syvällä intentiolla, tunteella ja sydämellä. Ei riitä vain se, että hokee, että haluan tulla terveeksi, haluan tulla terveeksi. Tarvitaan syvempää spirituaalista muutosta. Pitää avautua, antautua, pitää pyytää hengiltä vastausta itseä askarruttaviin kysymyksiin.

– Valitettavasti suurin osa länsimaisista lääkäreistä ei tarkastele ihmistä fyysisenä, psyykkisenä, sosiaalisena ja henkisenä kokonaisuutena. Tämä koskee ikävä kyllä myös psykiatriaa, joka hoitaa ihmisen sielun tuskankin lääkkeillä.

Hoitavaa energiaa ympärillä

Koska Zsolt on lääkäri ja tutkija, hän halusi ymmärtää mikä auttoi häntä terveyhtymään, mitä hoito, joka häntä auttoi, oikein oli.

– Kysymys on energiasta, jota on kaikkialla. Koko universumi on energiaa. Zsoltin mukaan asia pystytään selittämään tieteellisestikin, vaikka käytännössä näitä asioita ei pystytä vielä fysikaalisesti mittamaan.  Zsolt kertoo jo aikaisemmin ounastelleensa maailmassa olevan  muutakin kuin tämä näkyvä ja materiaalinen,  jota voimme mitata ja kosketta.

– Sisälläni tiesin, mutta en osannut sitä selittää. Nyt olen täysin vakuuttunut toisen, energeettisen todellisuuden olemassaolosta, hän tähdentää ja muistuttaa, että kvanttifysiikan käsitteistö auttaa ymmärtämään paremmin energian merkitystä lääketieteessä.  Se lähestyy kysymystä energiasta uudella tavalla. Opimme koulussa, että atomin protonit ja neutronit pyörivät tyhjyydessä, mutta oikeastaan ne ovat energian ympäröimiä. Atomi sykkii energeettisesti ja sähkömagneettiset aallot vaikuttavat siihen. Samoin ne vaikuttavat kaikkiin ihmisen soluihin ja siten koko ihmiseen. Jotkut herkät ihmiset pystyvät tuntemaan tällaisen ihmisen energiakehon, joka ulottuu noin kaksi metriä ihon ulkopuolelle, Zsolt kertoo.

-Nykylääketieteessä nojaudutaan ajatukseen biologisen,  fyysisen kehon ensisijaisuudesta, mutta  hyvinvointiimme  vaikuttava  energeettinen ja spirituaalinen puoli ihmisestä sivuutetaan. Vaikka  vielä ei ole löydetty keinoja sen mittaamiseen, se on kuitenkin olemassa. Maailmassa on paljon sellaista, mitä tiede ei tunne ja mitä ei voi mitata.  Sadassa vuodessa varmaan kehitytään niin paljon, että sitten nauretaan sille, että 2000-luvun alussa emme ymmärtäneet ja hyväksyneet energian merkitystä.

– Lääketeollisuus tuottaa lääkkeitä kaikkiin mahdollisiin ihmisen ongelmiin. Se on saanut valtaa lääkäreiden työssä rahoittamalla erittäin suurilla summilla lääketutkimusta. Tämä on väärä suuntaus. Esimerkiksi syövän leikkauksia mielestäni tarvitaan, mutta tukihoidon pitäisi pohjautua  kehon oman voiman vahvistamiseen mieluummin kuin solujen tuhoamiseen, mihin sytostaattihoito perustuu.

– Traagista on, että jos lääketutkijat osoittavat, että ihmisen elämää voidaan syöpälääkkeillä jatkaa kahdella viikolla, lääke saa heti myyntiluvan, vaikka se tosiasiassa tuhoa ihmisen vastustuskykyä ja huonontaa hänen elämänsä laatua.

Apteekki Casassa.

Tekniikan rinnalle pehmeyttä

– En missään nimessä syytä teknologista kehitystä enkä yksittäisiä lääkäreitä,  hehän ovat vallitsevan ajattelutavan ohjaamia. Koko lääketieteen peruskatsannon pitäisi muuttua siten, että korkean teknologisen edistyksen rinnalle otetaan tasapuolisena lähestymistapana rakkauden, myötätunnon, sisäisen hiljentymisen  ja läsnäolon avulla hoitaminen, Zsolt Pap de Pesteny sanoo.

– Kvanttifysiikka ja -lääketiede ovat tulevaisuutta. Lineaarinen syy-seuraus- ajattelumme ei enää riitä selittämään paranemisen ilmiöitä. Ihmisten on kuitenkin erittäin vaikea irrottautua lineaarisesta aikakäsityksestä ja ajattelusta ja hyväksyä, että itse luomamme syy-seuraus –logiikka ei olekaan ainoa pätevä maailmankaikkeuden  ja ihmisen tulkintatapa.

-Henkiolennotkin tulevat ymmärrettävimmiksi, jos hahmotamme maailman energeettisestä näkökulmasta, jonka mukaan myös ajatukset ja tunteet ovat hienovaraista itseemme ja ympäristöömme heijastuvaa energiaa, Zsolt pohtii.

Fyysikot kvanttiteoriasta

Kvanttiteoriaa voi pitää eräänlaisena fysiikan ja filosofian yhdistelmänä. Sen mukaan fysiikka ei ole pelkkää kokeellisesti havaittujen tosiseikkojen kuvaamista tai jotakin siitä johdettua.

Ainutlaatuisuutensa vuoksi kvanttiteoria voi fyysikko-filosofi Tarja Kallio-Tammisen (2006)   mukaan johtaa entistä selkeämpään ymmärrykseen fyysisten ja psyykkisten puolien luonteesta ihmisessä:  ”Jokaiseen fyysiseen muotoon ja rakenteeseen liittyy tietyissä olosuhteissa tietynlaisia kvanttitiloja, kuten värähteleviin jousiin muodostuvia seisovia aaltoja koskeva analogia osoittaa. Ehkä aivoihimme tai ruumiimme eri osiin muodostuvat erilaiset energeettiset viritystilat voisivat olla jonkinlaisessa yhteydessä niihin perustaviin tiloihin tai tietoisuuden tasoihin, joita ihminen  kykenee kokemaan.” (Kallio-Tamminen 2006). Mieli tai  tietoisuus voidaan siis nähdä vaikuttavaksi tekijäksi siinä samassa maailmassa jota se pyrkii kuvaamaan ja ymmärtämään.

Kvanttiasiasta kirjoitan seuraavassa blogiartkkelistani lisää.

Zsolt henkileikkauksista

– Seuraava esimerkki entiteettien (henkiolentojen) toiminnasta osoittaa energian valtavan voiman. Eräällä naisella oli hyvin turvonnut ranne, joka lääketieteellisesti hoidettaisiin lääkkeillä ja diagnoosista riippuen sidottaisiin liikkumattomaksi, jotta potilaan kipu vähenisi. Joao otti naista ranteesta vasemmalla kädellään ja oikealla peukalolla hän siveli naisen peukalon juuresta 15 senttiä käsivartta pitkin. Turvotus katosi muutamassa minuutissa ja nainen nosteli heti esineitä tuntematta ranteessaan kipua.

-Tätä ei nykylääketiede pysty selittämään mitenkään. Seurasin tapahtumaa omin silmin. Koska olen ollut todistamassa kymmenistä muistakin parantumisista, en voi muuta kuin uskoa näkemäni todeksi, Zsolt vakuuttaa.

– Eräältä toiselta naiselta Joao leikkasi kaulasta kasvannaista. Kun Joaon veitsi lähestyi ihoa, siinä kohtaa ilmeni voimakas valosuihku. Haavasta ei vuotanut juuri ollenkaan verta ja se näytti paranevan pian leikkauksen jälkeen. Ihmiset eivät yleensä tunne leikkauksissa kipua eikä infektioita tule, vaikka leikkaukset tehdään ilman anestesiaa eikä desinfektioaineita käytetä.  Tätäkään ei nykylääketiede pysty selittämään, hän muistuttaa.

Uusi aika

– Uskon uuden ajan tulemiseen, eli siihen että ihmisen tietoisuus kehittyy  ja alamme ajatella ja toimia epäitsekkäämmin ja maapalloa suojelevammin, En osaa enkä halua ennakoida, milloin tämä tapahtuu, mutta olemme henkisen valankumouksen kynnyksellä. Ihmiset tarvitsevat sitä, he ovat jo täynnä tätä kaikkea materialistista: rahaa, tehokkuutta,  julkisuutta.

– Toiset turhautuvat työmääräänsä tai työttömyyteen tai työnsä luonteeseen.  Monella ei ole ollenkaan aikaa ajatella ja tuntea, siksi he  voivat huonosti, vaikka elintaso olisi korkeakin

– Ihmisen pitäisi avata sydämensä.  Sisäinen maailma on silloin täydempää.  Oma elämäni on nyt erilaista ja aidompaa. Minun ei tarvitse astella New Yorkin Viidennellä Avenuella, voin kokea onnea ja iloa täällä pienessä Abadianiassa.

Lähteet

Kallio-Tamminen T (2006) Kvanttinen todellisuus. Fysiikka ja filosofia maailmankuvan muovaajina. Yliopistopaino. Helsinki.

Zsolt Pap de Pestenyn haastattelu 12.10.2009.

Penkkejä Casan pihalla.