Tapahtumia

Tampereella tiistaina 27.11.2018:
Tampereen yliopistossa klo 14.15 – 15.45 Yleisöluento täydentävien hoitojen (CAM) tieteestä ja tutkimuksesta.
Yliopiston päätalon salissa LS A4 klo 17.00 – 18.30 Luento- ja keskustelutilaisuus ”Mitä on yhdistävä lääketiede?”  Linkki facebook-tapahtuma

Luento Tampereen yliopiston Pinni B:ssä 27.11.2018 alkaen klo 14.15.

Luonnontieteiden, spirituaalisuuden (henkisyyden) ja lääketieteen rajamaastosta luennoi Uumajan yliopiston apulaisprofessori Jenny-Ann Brodin Danell Tampereen yliopistossa tiistaina 27.11. klo 14.15 – 15.45. Luento pidetään englanniksi.

On the Boundaries of Science, Spirituality and Medicine – Establishment of Complementary and Alternative Medicine (CAM) as a Medical Subfield.

Luennossaan hän käsittelee täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitomuotoja (CAM) yhtenä mahdollisena lääketieteen erikoisalana.  Luennoitsijalta on ilmestynyt aiemmin tänä  vuonna CAM-teemaa kosketteleva tietokirja, jonka hän on toimittanut kahden muun CAM-alan tutkijan (Caragh Brosnan ja Pia Vuolanto) kanssa.  (Brosnan ym.2018).

Aika: Tiistai 27.11.2018 klo 14.15 – 15.45
Paikka: Pinni B rakennus, luentosali B1096. Osoite: Kanslerinrinne 1, 1. krs.
Järjestäjät: Tampereen yliopisto: Institute for Advanced Social Research (IASR) ja  The New Social Research Programme (NSR)

Keskustelua yhdistävästä lääketieteestä (HUOM! Tämän tilaisuuden paikka on muuttunut)

Samana päivänä Tampereella on toinenkin kiinnostava tapahtuma, jossa keskustellaan yhdistävästä lääketieteestä.

Mitä on yhdistävä lääketiede?

Luento- ja keskustelutilaisuus lääketieteellisten ja muiden näyttöön perustuvien hoitotapojen yhdistämisestä sekä potilaskokemusten merkityksestä terveydenhuollossa
Aika: Tiistai 27.11.2018 klo 17.00 – 18.30
Paikka: Tampereen yliopiston Päätalo, luentosali LS A 4 (Tilaisuus on siirretty pidettäväksi yliopiston tiloissa, ei Pääkirjasto Metsossa, kuten aikaisemmin on ilmoitettu. Muutos on tehty 14.11.) 
Osoite: Kalevantie 4
Järjestäjä: Yhdistävä Lääketiede ry YLry

Lääketieteen tohtori Peter Zimmermann kertoo, miten yhdistävää lääketiedettä (integrative medicine) tutkitaan ja toteutetaan Euroopassa ja muualla maailmassa. Terveyden edistämisen dosentti Pauliina Aarva esittelee yhdistävän lääketieteen yhteisön syntymistä Suomessa. Alustusten jälkeen keskustelua ohjaa  farmasian tohtori Hanna Kortejärvi.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Tampereen yliopistonkeskustakampuksen kartta.

Kirja 
Brosnan C, Vuolanto P, Brodin Danell J-A (eds.) Complementary and Alternative Medicine. Knowledge Productionn and Social Transformation. Palgrave Macmillan. Springer 2018.

Parikymmentä tutkijaa eri puolilta maailmaa raportoivat tässä artikkelikokoelmassa tieteentutkimuksen,  terveyssosiologian ja -psykologian sekä lääketieteellisen antropologian ja etnologian tutkimuksistaan.